Gewoon leven!
Door: Frank
27 Januari 2011 | Liechtenstein, Triesenberg
We zijn inmiddels ingeburgerd in het Liechtensteinse leven en leidden eigenlijk een normaal leven net als in Nederland, alleen dan bovenop een berg van 800 meter.
Lisanne haar werktijden zijn inmiddels weer naar beneden bijgesteld en ze hoeft dus niet meer elke dag tot 11 a 12 uur s’avonds te werken. Het komt nu meestal neer op 2 a 3 keer in de week en bij speciale gelegenheden zoals aankomend weekend. Aankomend weekend is het Zwitsers/Liechtensteins kampioenschap rodelen. Gewoon met een sleetje keihard van een uitgezet parkoers naar beneden racen. Hopelijk ligt er goede sneeuw want anders dan kan je nogal eens uit de bocht vliegen en opeens een aantal meters van een berg af donderen (ervaring!).
Verder probeer ik mijn studie af te ronden. Ik heb inmiddels mijn herkansing van Rechtssociologie met een 7,5 afgerond en heb inmiddels een concept opgestuurd van mijn masterscriptie. Als de professor nu ook even tijd heeft om het na te kijken dan kan het wel eens mogelijk zijn dat ik dit jaar ga afstuderen. Gevolg is natuurlijk een feestje!
Bij het volleybal zijn we inmiddels allebei aanbeland in de play-out fase. We spelen acht wedstrijden in een poule van 5 en de onderste twee ‘steigen ab’ oftewel degraderen. Lisanne zit met dames 1 in de kansloze positie dat ze nog maar 1 punt hebben en de rest een stuk of 6. Betekent proberen te genieten van de laatste zes wedstrijden en hopelijk nog één te winnen. Bij mij gaat het een stukje beter, afgelopen weekend eindelijk weer een keer gewonnen en wij hebben nog alle kans om erin te blijven. Het aparte van de volleybalcompetitie in Zwitserland is alleen dat alle teams geld over hebben. Zo speelde Lisanne al tegen Lugano die zich na Kerst versterkt heeft met 3 Amerikanen. Ik speelde tegen Amriswil die zich versterkt had met een Servisch international. Zo blijkt maar weer dat de economie in Zwitserland vrij welvarend is.
Verder krijgen we in februari nog een aantal bezoekjes waar we erg naar uit kijken en proberen we zo nu en dan een stad of dorp hier te bezoeken. Skiën is er helaas nog niet bij aangezien de club toch liever niet heeft dat twee onervaren skiërs gaan skiën en zo het risico lopen om geblesseerd te raken. 12 maart eindigt de competitie en dan hoop ik toch nog wel een keer op de lange latten te staan.
27 Januari 2011 - 10:40
Beppe:
Leuk het reisverslag te lezen. Fijn, dat jullie het naar je hebt. ik hoop, dat het met het afstuderen ook goed gaat. veel succes en heel veel liefs en o ja, ik ga op computercursus, dus misschien komt het ook met mij nog goed. Nogmaals veel liefs, Beppe. -
28 Januari 2011 - 08:15
Cees De Leeuw:
Hartelijke groet. -
28 Januari 2011 - 19:31
Rosalie:
leuk om jullie verhalen te lezen
ik was al een tijd niet geweest..
Ik heb jullie kaart ontvangen echt heel erg lief!
ik hoop dat mijn kaart ook bij jullie was aangekomen.
Veel plezier en tot ooit weer in nederland;)
liefs -
31 Januari 2011 - 13:50
Djol:
Vorig weekend was er het Zwitsers/Liechtensteins kampioenschap rodelen, volgend weekend is er het kampioenschap Nederland/Lichtenstein roddelen!!! Want Lis en Frank de koffers van Lindy en mij zijn al gepakt!!! We hebben er zo'n zin in!. Om alles te bekijken waar jullie over schrijven, heerlijk!! Tot gauw, dikke kuzz Djol.
04 Februari 2011 - 18:57
Misha:
Olaa,
Nou even de groetjes hier vanuit Warmenhuizen!!
Ik denk laat eens even wat van me horen. Nja alles gaat vast wel ze gangetje. Geniet overal lekker van, maar ik denk dat jullie dat lukt.
Liefs, Mish -
04 Februari 2011 - 22:19
Lisanne:
@ Rosalie: Je kaart is aangekomen!!
@ Misha: Thanks :) Hebben jullie de foto met de roze oorwarmers al gespot? Ben er megablij mee, zeker nu mijn muts kapot is gegaan! -
05 Februari 2011 - 18:05
Joppe En Anne-Marie:
We zijn weer helemaal bij! Het klinkt inderdaad als een normaal leventje, maar dan bovenop een berg ;-). Maar ook dat is bijzonder om mee te maken, toch?! Groetjes uit NL!